Inicio - I + D + I - Grupos-Estructuras de I+D - Grupos de I+D - INGENIERÍA DEL FRÍO Y DE LA SEGUR...

INGENIERÍA DEL FRÍO Y DE LA SEGURIDAD ALIMENTARIA

Libros.

Artículos

Título: Bioinactivation: software for modelling dynamic microbial inactivation
Revista: Food Research International
Año: 2017
Volumen: 93Página Inicio: 66Página Fin: 74
Autores: GARRE PÉREZ, ALBERTO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
LINDQVIST , ROLAND
EGEA LARROSA, JOSÉ ALBERTO

Título: High heating rates affect greatly the inactivation rate of Escherichia coli
Revista: Frontiers in Microbiology
Año: 2016
Volumen: 7Página Inicio: 1256Página Fin: 8
Autores: HUERTAS BAQUERO, JUAN PABLO
AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU
ESNOZ NICUESA, ARTURO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Influence of heating on stability of γ-oryzanol in gluten-free ready meals
Revista: LWT-Food Science and Technology
Año: 2016
Volumen: 65Página Inicio: 25Página Fin: 31
Autores: SOTO JOVER, SONIA
BOLUDA AGUILAR, MARÍA
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO

Título: Combined use of thermo-ultrasound and cinnamon leaf essential oil to inactivate Saccharomyces cerevisiae in natural orange and pomegranate juices
Revista: LWT-Food Science and Technology
Año: 2016
Volumen: 73Página Inicio: 140Página Fin: 146
Autores: SANCHEZ RUBIO, MARTA
TABOADA RODRIGUEZ, AMAURY
CAVA RODA, RITA
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
MARÍN INIESTA, FULGENCIO

Título: Combined effect of a nanoemulsion of D-limonene and nisin on Listeria monocytogenes growth and viability in culture media and foods
Revista: Food Science and Technology International
Año: 2016
Volumen: 22Página Inicio: 146Página Fin: 152
Autores: MATÉ SÁNCHEZ DE VAL, JAVIER ALEJANDRO
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Mitigation of biofilm formation on corrugated cardboard fresh produce packaging surfaces using a novel thiazolidinedione derivative integrated in acrylic emulsion polymers
Revista: Frontiers in Microbiology - Section Food Microbiology
Año: 2016
Volumen: 7Página Inicio: 159Página Fin: 160
Autores: BRANDWEIN , M.
AL-QUINTAR , A.
GOLDBERG , H.
MOSHEYEV , G.
GOFFER , M.
MARÍN INIESTA, FULGENCIO
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
STEINBERG , D.

Título: Effect of heating rate on highly heat-resistant spore-forming microorganisms
Revista: Food Science and Technology International
Año: 2016
Volumen: 22Página Inicio: 164Página Fin: 172
Autores: PALOP GÓMEZ, ALFREDO
GÓMEZ JÓDAR, ISABEL
ROS CHUMILLAS, MARÍA

Título: Quality and antimicrobial safety evaluation of new isotonic beverages upon termal treatments
Revista: Food Chemistry
Año: 2016
Volumen: 194Página Inicio: 455Página Fin: 462
Autores: GIRONÉS-VILAPLANA , AMADEO
HUERTAS BAQUERO, JUAN PABLO
MORENO , DIEGO A.
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
GARCÍA-VIGUERA , CRISTINA

Título: One-step global parameter estimation of kinetic inactivation parameters for Bacillus sporothermodurans spores under static and dynamic thermal processes
Revista: Food Research International
Año: 2016
Volumen: 89Página Inicio: 614Página Fin: 619
Autores: CATTANI , F.
DOLAN , K.D.
OLIVEIRA , S.D.
MISHRA , D.K.
FERREIRA , C.A.S.
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
VALDRAMIDIS , V.P.

Título: One-step global parameter estimation of kinetic parameters
Revista: food research international
Año: 2016
Volumen: 89Página Inicio: 614Página Fin: 619
Autores: AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU

Título: When nanoemulsified, D-limonene reduces Listeria monocytogenes heat resistance about one hundred times.
Revista: Food Control
Año: 2016
Volumen: 59Página Inicio: 824Página Fin: 828
Autores: MATÉ SÁNCHEZ DE VAL, JAVIER ALEJANDRO
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Review: Processing, packaging, and storage of tomato products. Influence on the lycopene content
Revista: Food Engineering Reviews
Año: 2015
Volumen: Página Inicio: 1Página Fin: 2
Autores: MARTÍNEZ HERNÁNDEZ, GINÉS BENITO
BOLUDA AGUILAR, MARÍA
TABOADA RODRIGUEZ, AMAURY
SOTO JOVER, SONIA
MARÍN INIESTA, FULGENCIO
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO

Título: A PAS domain-containing regulator controls flagella-flagella interactions in C. jejuni.
Revista: Frontiers in Microbiology
Año: 2015
Volumen: Página Inicio: 1Página Fin: 10
Autores: REUTER , MARK
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
MULHOLLAND , FRANCIS
BROWN , HELEN L.
VAN VLIET , ARNOUD H.M.

Título: Impact of moderate heat, carvacrol and thymol treatments on the viability, injury and stress response of Listeria monocytogenes
Revista: BioMed Research International
Año: 2015
Volumen: Página Inicio: 1Página Fin: 10
Autores: Guevara Prieto, Leymaya
ANTOLINOS LÓPEZ, VERA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA

Título: Comparison of primary models to predict microbial growth by the plate count and absorbance methods
Revista: BioMed Research International
Año: 2015
Volumen: Página Inicio: 1Página Fin: 14
Autores: PLA FERRANDO, MARÍA LEONOR
OLTRA , SANDRA
ESTEBAN MAESTRE, MARÍA DOLORES
ANDREU SÁNCHEZ, SANTIAGO
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Texture, Oil Adsorption and Safety of the European Style Croquettes Manufactured at Industrial Scale
Revista: Food Engineering Reviews
Año: 2015
Volumen: 7Página Inicio: 1Página Fin: 25
Autores: SOTO JOVER, SONIA
BOLUDA AGUILAR, MARÍA
ESNOZ NICUESA, ARTURO
IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO

Título: Radio frequency identification and surface acoustic wave technologies for developing the food intelligent packaging concept
Revista: Food Engineering Reviews
Año: 2015
Volumen: 7Página Inicio: 11Página Fin: 32
Autores: LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
CERDÁN CARTAGENA, JOSÉ FERNANDO
SUARDIAZ MURO, JUAN
BOLUDA AGUILAR, MARÍA
HERNÁNDEZ HERNÁNDEZ, Mª ESTHER
LOPEZ SERRANO, MARIA ANGELES
LÓPEZ CORONADO, JUAN

Título: Effect of thymol in heating and recovery media on the isothermal and non-isothermal heat resistance of Bacillus spores
Revista: Food Microbiology
Año: 2015
Volumen: 48Página Inicio: 35Página Fin: 40
Autores: ESTEBAN MAESTRE, MARÍA DOLORES
CONESA ALCARAZ, RAQUEL
HUERTAS BAQUERO, JUAN PABLO
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Antimicrobial activity of nisin, thymol, carvacrol and cymene against growth of Candida lusitaniae
Revista: Food Scienc and Technology International
Año: 2015
Volumen: 21Página Inicio: 72Página Fin: 79
Autores: AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Inactivation kinetics of foodborne pathogens by UV-C radiation and its subsequent growth in fresh-cut kailan-hybrid broccoli
Revista: Food Microbiology
Año: 2015
Volumen: Página Inicio: 263Página Fin: 271
Autores: MARTÍNEZ HERNÁNDEZ, GINÉS BENITO
HUERTAS BAQUERO, JUAN PABLO
NAVARRO RICO, JAVIER
GÓMEZ DI MARCO, PERLA AZUCENA
ARTÉS CALERO, FRANCISCO
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
ARTÉS HERNÁNDEZ, FRANCISCO DE ASÍS

Título: Heat resistance of Cronobacter sakazakii DPC 6529 and its behavior in reconstituted powdered infant formula
Revista: Food Research International
Año: 2015
Volumen: Página Inicio: 401Página Fin: 409
Autores: HUERTAS BAQUERO, JUAN PABLO
ÁLVAREZ ORDÓÑEZ, AVELINO
MORRISEY , RUTH
ROS CHUMILLAS, MARÍA
ESTEBAN MAESTRE, MARÍA DOLORES
MATÉ SÁNCHEZ DE VAL, JAVIER ALEJANDRO
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
HILL , COLIN

Título: Determination of termal inactivation kinetics by the multipoint method in a pilot plant tubular heat exchanger
Revista: Food and Bioprocess Technology
Año: 2015
Volumen: Página Inicio: 1543Página Fin: 1551
Autores: PALOP GÓMEZ, ALFREDO
ROS CHUMILLAS, MARÍA
ESTEBAN MAESTRE, MARÍA DOLORES
ESNOZ NICUESA, ARTURO
HUERTAS BAQUERO, JUAN PABLO

Título: Effect of nisin and thermal treatments on the heat resistance of Clostridium sporogenes spores
Revista: Journal of Food Protection
Año: 2015
Volumen: 78Página Inicio: 2019Página Fin: 2023
Autores: ROS CHUMILLAS, MARÍA
ESTEBAN MAESTRE, MARÍA DOLORES
HUERTAS BAQUERO, JUAN PABLO
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Combined effect of natural antimicrobials and thermal treatments on Alicyclobacillus acidoterrestris spores
Revista: Food control
Año: 2014
Volumen: 1Página Inicio: 73Página Fin: 78
Autores: HUERTAS BAQUERO, JUAN PABLO
ESTEBAN MAESTRE, MARÍA DOLORES
ANTOLINOS LÓPEZ, VERA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Assessment of the acid shock effect on viability of Bacillus cereus and Bacillus weihenstephanensis using flow cytometry
Revista: Food Research International
Año: 2014
Volumen: 66Página Inicio: 306Página Fin: 312
Autores: ANTOLINOS LÓPEZ, VERA
ESTEBAN MAESTRE, MARÍA DOLORES
ROS CHUMILLAS, MARÍA
HUERTAS BAQUERO, JUAN PABLO
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Hygienic design and microbial control of refrigeration and air conditioning systems for food processing and packaging plants
Revista: Food Engineering Reviews
Año: 2013
Volumen: 5(1)Página Inicio: 18Página Fin: 35
Autores: LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
CASTAÑO VILLAR, ANTONIO MANUEL
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
MARÍN INIESTA, FULGENCIO

Título: Effect of medium characteristics and the heating and cooling rates on the nonisothermal heat resistance of Bacillus sporothermodurans IC4 spores in buffers and food
Revista: Food Microbiology
Año: 2013
Volumen: 34Página Inicio: 158Página Fin: 163
Autores: ESTEBAN MAESTRE, MARÍA DOLORES
HUERTAS BAQUERO, JUAN PABLO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Production of bioethanol by fermentation of lemon (Citrus limon L.) peel wastes pretreated with steam explosion
Revista: Industrial Crops and Products
Año: 2013
Volumen: 41Página Inicio: 188Página Fin: 197
Autores: BOLUDA AGUILAR, MARÍA
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO

Título: Quick cooking rice by high hydrostatic pressure processing
Revista: LWT- Food Science and Technology
Año: 2013
Volumen: 51Página Inicio: 196Página Fin: 204
Autores: BOLUDA AGUILAR, MARÍA
TABOADA RODRIGUEZ, AMAURY
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
MARÍN INIESTA, FULGENCIO
BARBOSA CÁNOVAS, GUSTAVO V.

Título: Combined effect of nisin, carvacrol and a previous thermal treatment on the growth of Salmonella Enteritidis and Salmonella Senftenberg.
Revista: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
Año: 2013
Volumen: 19Página Inicio: 357Página Fin: 364
Autores: ESTEBAN MAESTRE, MARÍA DOLORES
AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Characterisation of the resistance and the growth variability of Listeria monocytogenes after high hydrostatic pressure treatments
Revista: FOOD CONTROL
Año: 2013
Volumen: 29Página Inicio: 409Página Fin: 415
Autores: MUÑOZ CUEVAS, MARINA
Guevara Prieto, Leymaya
MARTÍNEZ , ANTONIO G.
AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Optimization of preservatives for dealcoholised wine using a survival model for spoilage yeasts
Revista: International Journal of Food Science and Technology
Año: 2013
Volumen: 48Página Inicio: 707Página Fin: 714
Autores: TABOADA RODRIGUEZ, AMAURY
BELISARIO SANCHEZ, YULISSA YANET
CAVA RODA, RITA
CANO , J.A.
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
MARÍN INIESTA, FULGENCIO

Título: Hydrophobic properties of cardboard coated with polylactic acid and ethylene scavengers
Revista: Journal of Coatings Technology and Research
Año: 2013
Volumen: 10(5)Página Inicio: 749Página Fin: 755
Autores: TABOADA RODRIGUEZ, AMAURY
GARCÍA GARCÍA, ISABEL
CAVA RODA, RITA
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
MARÍN INIESTA, FULGENCIO

Título: Active packaging of cardboard to extend the shelf life of tomatoes
Revista: Food and Bioprocess Technology
Año: 2013
Volumen: 6(3)Página Inicio: 754Página Fin: 761
Autores: LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
TABOADA RODRIGUEZ, AMAURY
MARÍN INIESTA, FULGENCIO
GARCÍA GARCÍA, ISABEL

Título: Optimisation of preservatives for dealcoholised red wine using a survival model for spoilage yeats
Revista: International Journal of Food Science and Technology
Año: 2012
Volumen: Página Inicio: 1Página Fin: 8
Autores: TABOADA RODRIGUEZ, AMAURY
CAVA RODA, RITA
CANO , JUAN A.
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
MARÍN INIESTA, FULGENCIO

Título: Modelling the effects of temperature and osmotic shifts on the growth kinetics of Bacillus weihenstephanensis in broth and food products
Revista: International Journal of Food Microbiology
Año: 2012
Volumen: 158Página Inicio: 36Página Fin: 41
Autores: PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
LE MARC , IVAN

Título: Heat resistance of Listeria monocytogenes in semi-skim milk supplemented with vanillin
Revista: International Journal of Food Microbiology
Año: 2012
Volumen: 157Página Inicio: 314Página Fin: 318
Autores: CAVA , RITA
TABOADA , AMAURY
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
MARÍN INIESTA, FULGENCIO

Título: Development of a High-Resolution Melting–Based Approach for Efficient Differentiation Among Bacillus cereus Group Isolates
Revista: Foodborne Pathegens and Disease
Año: 2012
Volumen: 9Página Inicio: 777Página Fin: 785
Autores: FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
WEISS ., JULIA ROSL

Título: Development of a High-Resolution Melting–Based approach for efficient differentiation among Bacillus cereus group isolates
Revista: Foodborne Pathogens and Disease
Año: 2012
Volumen: 9 (9)Página Inicio: 777Página Fin: 785
Autores: FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
WEISS ., JULIA ROSL

Título: Integration of a malt drying model in a malt plant scheduling software
Revista: Drying Technology
Año: 2012
Volumen: 25(11)Página Inicio: 1803Página Fin: 1808
Autores: LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
ESNOZ NICUESA, ARTURO
IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
VÍRSEDA , PALOMA

Título: Aroma recovery in wine dealcoholization by SCC distillation
Revista: Food and Bioprocess Technology
Año: 2012
Volumen: 5Página Inicio: 2529Página Fin: 2539
Autores: TABOADA RODRIGUEZ, AMAURY
MARÍN INIESTA, FULGENCIO
IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO

Título: Active packaging of cardboard to extend the shelf life of tomatoes
Revista: Food and Bioprocess Technology
Año: 2011
Volumen: Página Inicio: 1Página Fin: 8
Autores: GARCÍA GARCÍA, ISABEL
TABOADA RODRIGUEZ, AMAURY
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
MARÍN INIESTA, FULGENCIO

Título: Optimization of the aroma recovery in dealcoholized wines by SCC distillation
Revista: Food and Bioprocess Technology
Año: 2011
Volumen: Página Inicio: 1Página Fin: 11
Autores: TABOADA RODRIGUEZ, AMAURY
MARÍN INIESTA, FULGENCIO
IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO

Título: Nisin, carvacrol and their combinations against the growth of Listeria monocytogenes heat-treated cells
Revista: Food Technology and Biotechnology
Año: 2011
Volumen: 49Página Inicio: 89Página Fin: 95
Autores: PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: ). Comparison of Probabilistic and Deterministic Predictions of Time to Growth of Listeria monocytogenes as Affected by pH and Temperature in Food
Revista: Foodborne Pathogens and Disease
Año: 2011
Volumen: 8Página Inicio: 141Página Fin: 148
Autores: GUEVARA , LEYMAYA
MARTÍNEZ LÓPEZ, ANTONIO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Combined effect of lysozyme and nisin at different incubation temperatura and mild hest treatment on the probability of time to growth of bacillus cereus
Revista: Food Microbiology
Año: 2011
Volumen: 2-28Página Inicio: 305Página Fin: 310
Autores: ANTOLINOS LÓPEZ, VERA
MUÑOZ CUEVAS, MARINA
ROS CHUMILLAS, MARÍA
AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Combined effect of lysozyme and nisin at different incubation temperature and mild heat treatment on the probability of time to growth of Bacillus cereus
Revista: Food Microbiology
Año: 2011
Volumen: 28Página Inicio: 305Página Fin: 310
Autores: AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Thermal inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris spores under conditions simulating industrial heating processes of tangerine vesicles and its use in time temperature integrators
Revista: European Food Research and Technology
Año: 2011
Volumen: 232Página Inicio: 821Página Fin: 827
Autores: LÓPEZ MARTÍNEZ, MARÍA DOLORES
GARCÍA GÓMEZ, PRESENTACIÓN
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: New food processing technologies as a paradigm of safety and quality
Revista: British Food Journal
Año: 2010
Volumen: 112Página Inicio: 467Página Fin: 475
Autores: RODRIGO , DOLORES
SAMPEDRO , FERNANDO
SILVA , A
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
MARTÍNEZ , ANTONIO

Título: Prediction of time to growth of Listeria monocytogenes using Monte Carlo simulation or regression analysis, influenced by sublethal heat and recovery conditions
Revista: Food Microbiology
Año: 2010
Volumen: 27Página Inicio: 468Página Fin: 475
Autores: PALOP GÓMEZ, ALFREDO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Characterization of Bacillus sporothermodurans IC4 spores; putative indicador microorganism for optimisation of thermal processes in food sterilisation
Revista: Food Research International
Año: 2010
Volumen: 43Página Inicio: 1895Página Fin: 1901
Autores: VAN ZUIJLEN , ANDRE
AMÉZQUITA , ALEJANDRO
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
BRUL , STANLEY
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Modeling the lag period and exponential growth of Listeria monocytogenes under conditions of fluctuating temperature and water activity values
Revista: Applied and Envirnomental Microbiology
Año: 2010
Volumen: 76Página Inicio: 2908Página Fin: 2915
Autores: FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
GEORGE , SUSAN
PIN , CARMEN

Título: Mandarin peel wastes pretreatment with steam explosion for bioethanol production
Revista: Bioresource Technology
Año: 2010
Volumen: 101Página Inicio: 3506Página Fin: 3513
Autores: BOLUDA AGUILAR, MARÍA
GARCÍA VIDAL, LIDIA
GONZÁLEZ CASTAÑEDA, FAYINY DEL PILAR
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO

Título: Determination of the effect of plant essential oils obtained by supercritical fluid extraction on the growth and viability of Listeria monocytogenes in broth and food systems using flow cytometry
Revista: LWT-Food Science and Technology
Año: 2009
Volumen: 42Página Inicio: 220Página Fin: 227
Autores: PALOP GÓMEZ, ALFREDO
TABERA , JAVIER
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Non-isothermal heat resistance determinations with the thermoresistometer Mastia
Revista: Journal of Applied Microbiology
Año: 2009
Volumen: 107Página Inicio: 506Página Fin: 513
Autores: ANDREU SÁNCHEZ, SANTIAGO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
ESNOZ NICUESA, ARTURO
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Dealcoholized wines by spinning cone column distillation: phenolic compounds and antioxidant activity measured by the 1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl method
Revista: Journal of Agricultural and Food Chemistry
Año: 2009
Volumen: 57(15)Página Inicio: 6770Página Fin: 6778
Autores: TABOADA , AMAURY
MARÍN INIESTA, FULGENCIO
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO

Título: Two different effects of calcium on aquaporins in salinity-stressed pepper plants
Revista: Planta
Año: 2008
Volumen: 228Página Inicio: 15Página Fin: 25
Autores: MARTÍNEZ-BALLESTA , M. CARMEN
CABAÑERO , FRANCISCO
OLMOS , ENRIQUE
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
MAUREL , CHRISTOPHE
CARVAJAL , MICAELA

Título: Evaluation of a rapid DNA extraction method to detect yeast cells by PCR in orange juice
Revista: Food Control
Año: 2007
Volumen: 18(1)Página Inicio: 33Página Fin: 39
Autores: LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
EGEA GUTIÉRREZ-CORTINES, MARCOS
WEISS ., JULIA ROSL

Título: Quality and shelf life of orange juice aseptically packaged in PET bottles
Revista: Journal of Food Engineering,
Año: 2007
Volumen: 79(1)Página Inicio: 234Página Fin: 242
Autores: LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN

Título: Effect of high temperature intermittent drying and tempering on rough rice quality
Revista: Journal of Food Engineering
Año: 2007
Volumen: 80Página Inicio: 611Página Fin: 618
Autores: AQUERRETA , JAVIER
IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
ARROQUI , CRISTINA
VÍRSEDA , PALOMA

Título: Moisture desorption isotherms of rough rice at high temperatures
Revista: Journal of Food Engineering
Año: 2007
Volumen: 79Página Inicio: 794Página Fin: 802
Autores: IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
VÍRSEDA , PALOMA

Título: Integration of a malt drying model in a malt plant scheduling software
Revista: Drying Technology
Año: 2007
Volumen: 25(11)Página Inicio: 1803Página Fin: 1808
Autores: LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
ESNOZ NICUESA, ARTURO
IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
VÍRSEDA , PALOMA

Título: Bacillus megaterium spore germination and growth inhibition by a treatment combinig heat with natural antimicrobials
Revista: Food Technology and Biotechnology
Año: 2006
Volumen: 44Página Inicio: 17Página Fin: 23
Autores: DELGADO BERTOLÍN, BEGOÑA
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Establishment of food safety conditions in relation to Listeria monocytogenes growth in horchata by hurdle technology
Revista: Journal of Food Safety
Año: 2006
Volumen: 26Página Inicio: 137Página Fin: 140
Autores: SELMA GARCÍA, VICTORIA
SALMERÓN , CRUZ
VALERO ROCHE, MANUEL
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Application of artificial neural networks to describe the combined effect of pH and NaCl on the heat resistance of Bacillus stearothermophilus
Revista: International Journal of Food Microbiology
Año: 2006
Volumen: 106Página Inicio: 153Página Fin: 158
Autores: ESNOZ NICUESA, ARTURO
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Influence of handling and processing of rough rice fissures and head rice yields
Revista: Journal of Food Engineering
Año: 2006
Volumen: 77/4Página Inicio: 803Página Fin: 809
Autores: IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
RODRÍGUEZ , MARÍA
VÍRSEDA , PALOMA

Título: The apoplastic antioxidant system in Prunus: response to long-term plum pox virus infection
Revista: Journal of Experimental Botany
Año: 2006
Volumen: 57(14)Página Inicio: 3813Página Fin: 3824
Autores: DIAZ-VIVANCOS , P.
RUBIO , M.
MESONERO , V.
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
ROS-BARCELO , A.
MARTINEZ-GOMEZ , P.
HERNANDEZ , J.A.

Título: Evaluacion of a rapid DNA extraction method to detect yeast cells by PCR in orange juice
Revista: FOOD CONTROL
Año: 2005
Volumen: Página Inicio: 1Página Fin: 7
Autores: WEISS ., JULIA ROSL
EGEA GUTIÉRREZ-CORTINES, MARCOS
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
ROS CHUMILLAS, MARÍA

Título: Application of pig slurries in the Guadalentin valley for broccoli and watermelon production: preliminary results
Revista: Advances in Geology 36 "CATENA", Book Catena Verlag (Alemania)
Año: 2005
Volumen: 36Página Inicio: 133Página Fin: 148
Autores: FAZ CANO, ÁNGEL
TORTOSA , JOSÉ LUIS
ANDUJAR , MANUEL
LLONA , MIRIAM
LOBERA , JUAN B.
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
AMAT PLATA, SERGIO

Título: Use of Frequency Distributions to Establish Safe Conditions in Relation to the Foodborne Pathogen Bacillus cereus
Revista: Food Technology and Biotechnology
Año: 2005
Volumen: 43Página Inicio: 195Página Fin: 200
Autores: DELGADO BERTOLÍN, BEGOÑA
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Identification of Urolithin A as a Metabolite Produced by Human Colon Microflora from Ellagic Acid and Related Compounds
Revista: Journal of Agricultural and Food Chemistry
Año: 2005
Volumen: 53Página Inicio: 5571Página Fin: 5576
Autores: CERDÁ , BEGOÑA
PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
ESPÍN , JUAN CARLOS
TOMÁS-BARBERÁN , FRANCISCO A.

Título: MODELING AND VALIDATION OF HEAT TRANSFER IN STORED ROUGH RICE WITH AERATION
Revista: Biosystems Engineering
Año: 2004
Volumen: 89(1)Página Inicio: 69Página Fin: 77
Autores: IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
ARROQUI , CRISTINA
ESNOZ NICUESA, ARTURO
VIRSEDA , PALOMA

Título: Combined effect of thymol and cymene to control the growth of Bacillus cereus vegetative cells.
Revista: European Food Research and Technology
Año: 2004
Volumen: 218Página Inicio: 188Página Fin: 193
Autores: DELGADO , BEGOÑA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
PERIAGO BAYONAS, PAULA

Título: Estimation of the non-isothermal inactivation patterns of Bacillus sporothermodurans IC4 spores in soups from their isothermal survival data.
Revista: International Journal of Food Microbiology
Año: 2004
Volumen: 95Página Inicio: 205Página Fin: 218
Autores: PERIAGO BAYONAS , PAULA
VAN ZUIJLEN, ANDRE
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
KLAPWIJK , PIETER
TER STEEG, PIETER
CORRADINI , MARIA
PELEG , MICHA

Título: Effect of thymol and cymene on Bacillus cereus vegetative cells evaluated through the use of frequency distributions
Revista: Food Microbiology
Año: 2004
Volumen: 21Página Inicio: 327Página Fin: 334
Autores: DELGADO , BEGOÑA
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
PERIAGO BAYONAS, PAULA

Título: MODELING AND VALIDATION OF HEAT TRANSFER IN STORED ROUGH RICE WITHOUT AERATION
Revista: Biosystem Engineering
Año: 2004
Volumen: 88(4)Página Inicio: 429Página Fin: 439
Autores: IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
ARROQUI , CRISTINA
ESNOZ NICUESA, ARTURO
VIRSEDA , PALOMA

Título: MODELING AND VALIDATION OF HEAT TRANSFER IN STORED ROUGH RICE WITHOUT AERATION
Revista: Biosystems Engineering
Año: 2004
Volumen: 88(4)Página Inicio: 429Página Fin: 439
Autores: IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
ARROQUI , CRISTINA
ESNOZ NICUESA, ARTURO
VIRSEDA , PALOMA

Título: Control of Lactobacillus plantarum and Escherichia coli by pulsed electric fields in MRS broth, nutrient broth and orange-carrot juice
Revista: Food Microbiology
Año: 2004
Volumen: 21Página Inicio: 519Página Fin: 525
Autores: SELMA GARCÍA, VICTORIA
SALMERÓN MENÁRGUEZ, CRUZ
VALERO ROCHE, MANUEL
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Use of carvacrol and cymene to control growth and viability of Listeria monocytogenes cells and predictions of survivors using frequency distribution functions
Revista: Journal of Food Protection
Año: 2004
Volumen: 67Página Inicio: 1408Página Fin: 1416
Autores: DELGADO BERTOLÍN, BEGOÑA
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Influence of pH and temperature on growth of Bacillus cereus
Revista: International Journal of Food Microbiology
Año: 2003
Volumen: Página Inicio: 71Página Fin: 79
Autores: VALERO , MANUEL
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
SALMERÓN , CRUZ

Título: Control of Enterobacter aerogenes by high intensity pulsed electric fields in horchata
Revista: Food Microbiology
Año: 2003
Volumen: Página Inicio: 105Página Fin: 110
Autores: SELMA , VICTORIA
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
VALERO , MANUEL
SALMERÓN , CRUZ

Título: Mathematical modelling and simulation for the drying process of vegetable wholesale by-products in a
Revista: Journal of Food Engineering
Año: 2003
Volumen: Página Inicio: 151Página Fin: 160
Autores: IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
ESNOZ NICUESA, ARTURO
MARTÍNEZ , G.
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
VIRSEDA CHAMORRO , PALOMA

Título: Mathematical model of heat transfer and enzyme inactivation in an integrated blancher cooler
Revista: Journal of Food Engineering
Año: 2003
Volumen: Página Inicio: 215Página Fin: 225
Autores: ARROQUI VIDAURRETA , CRISTINA
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
ESNOZ NICUESA, ARTURO
VIRSEDA CHAMORRO , PALOMA

Título: Thermophysical properties of medium grain rough rice (LIDO cultivar) at medium and low temperatures
Revista: European Food Reearch Technology
Año: 2003
Volumen: Página Inicio: 224Página Fin: 229
Autores: IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
SAN MARTÍN , MARÍA BEGOÑA
ARROQUI VIDAURRETA , CRISTINA
FERNÁNDEZ , TERESA
MATÉ , JUAN IGNACIO
VIRSEDA CHAMORRO , PALOMA

Título: Modelling effective moisture difusivity of rough rice (Lido cultivar) at low drying temperatures
Revista: Journal of Food Engineering
Año: 2003
Volumen: Página Inicio: 253Página Fin: 258
Autores: IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
SAN MARTÍN , MARÍA BEGOÑA
MATÉ , JUAN IGNACIO
FERNÁNDEZ , TERESA
VIRSEDA CHAMORRO , PALOMA

Título: Influence of air recycling on the performance of a continuous rotary dryer for vegetable wholesale by-products
Revista: Journal of Food Engineering
Año: 2003
Volumen: Página Inicio: 289Página Fin: 297
Autores: IGUAZ GAINZA, ASUNCIÓN
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
VIRSEDA CHAMORRO , PALOMA
ESNOZ NICUESA, ARTURO

Título: Mathematical model of an integrated blancher/cooler
Revista: Journal of Food Engineering
Año: 2003
Volumen: Página Inicio: 297Página Fin: 307
Autores: ARROQUI VIDAURRETA , CRISTINA
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
ESNOZ NICUESA, ARTURO
VIRSEDA CHAMORRO , PALOMA

Título: Prediction of Bacillus subtilis spore survival after a combined non-isothermal ¿ isothermal heat tre
Revista: European Food Research and Technology
Año: 2003
Volumen: Página Inicio: 319Página Fin: 324
Autores: PERIAGO BAYONAS , PAULA Mª
ESNOZ NICUESA, ARTURO
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Losses by difussion of ascorbic acid during recycled water blanching of potato tissue
Revista: Journal of Food Engineering
Año: 2002
Volumen: Página Inicio: 25Página Fin: 30
Autores: ARROQUI VIDAURRETA , CRISTINA
RUMSEY , T.R.
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
VÍRSEDA CHAMORRO , MARÍA PALOMA

Título: Influence of air recycling on the performance of a continuous rotary dryer for vegetable wholesale b
Revista: Journal of Food Engineering
Año: 2002
Volumen: Página Inicio: 289Página Fin: 297
Autores: IGUAZ GAINZA , ASUNCIÓN
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
VÍRSEDA CHAMORRO , MARÍA PALOMA

Título: Characterization of Bacillus cereus isolates from fresh vegetables and refrigerated minimally proces
Revista: Food Microbiology
Año: 2002
Volumen: Página Inicio: 491Página Fin: 499
Autores: VALERO , MANUEL
HERNÁNDEZ-HERRERO , L.A.
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
SALMERÓN , CRUZ

Título: Effect of Different Soluble Solids in the Water on the Ascorbic Acid Losses During Water Blanching of Potato Tissue.
Revista: Journal of Food Engineering
Año: 2001
Volumen: Página Inicio: 123Página Fin: 126
Autores: ARROQUI , CRISTINA
RUMSEY , T.R.
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
VIRSEDA , PALOMA

Título: Effect of Heat Activation and Inactivation Conditions on Germination and Thermal Resistance parameters of Bacillus Cereus Spores.
Revista: International Journal of Food Microbiology.
Año: 2001
Volumen: Página Inicio: 257Página Fin: 264
Autores: FERNÁNDEZ , A.
OCIO , M.J.
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
MARTÍNEZ , ANTONIO

Título: Effect of Modified Atmosphere Storage on Hazelnut Quality.
Revista: Jornal of Food Processing and Preservation.
Año: 2001
Volumen: Página Inicio: 309Página Fin: 321
Autores: SAN MARTÍN , MARÍA BEGOÑA
FERNÁNDEZ , TERESA
ROMERO , AGUSTÍN
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO

Título: A Predictive Model of Growth from Spores of Nonproteolytic Clostridium Botulinum in the Prsence of Different CO2 Concentrations as Influenced by Chill Temperature, pH and NaCI.
Revista: Food Microbiology
Año: 2001
Volumen: Página Inicio: 453Página Fin: 461
Autores: BARANYI , J.
PECK , M.W.
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Combined Effect of Nisin, Carvacrol and Thymol on the Viability of Bacillus Cereus Heat-Treated Vege.
Revista: Food Sci Technol Int.
Año: 2001
Volumen: Página Inicio: 487Página Fin: 492
Autores: PALOP GÓMEZ, ALFREDO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: INFLUENCE OF DIFFERENT FACTORS ON THE INACTIVATION OF SALMONELLA SEFTENBERG BY PULSED ELECTRIC FIELDS
Revista: International Journal of Food Microbiology
Año: 2000
Volumen: Página Inicio: 143Página Fin: 146
Autores: ÁLVAREZ , IGNACIO
RASO , JAVIER
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
SALA , FRANCISCO J

Título: GROWTH OF BACILLUS CEREUS IN NATURAL AND ACIDIFIED CARROT SUBSTRATES OVER THE TEMPERATURE RANGE 5-30ºC
Revista: Food microbiology
Año: 2000
Volumen: Página Inicio: 605Página Fin: 612
Autores: VALERO , MANUEL
LEONTIDIS , S
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
MARTÍNEZ , A
SALMERÓN , CRUZ

Título: MODELLING OF SORPTION ISOTHERMS OF DRIED VEGETABLE WASTES FROM WHOLESALE MARKET
Revista: Drying technology
Año: 2000
Volumen: Página Inicio: 985Página Fin: 994
Autores: LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
IGUAZ , ASUNCIÓN
ESNOZ NICUESA, ARTURO
VIRSEDA , PALOMA

Título: THIN-LAYER DRYING BEHAVIOUR OF VEGETABLE WASTES FROM WHOLESALE MARKET
Revista: Drying technology
Año: 2000
Volumen: Página Inicio: 995Página Fin: 1006
Autores: LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
IGUAZ , ASUNCIÓN
ESNOZ NICUESA, ARTURO
VIRSEDA , PALOMA

Título: HEAT RESISTANCE OF ALICYCLOBACILLUS ACIDOCALDARIUS IN WATER,VARIOUS BUFFERS, AND ORANGE JUICE
Revista: Journal of Food Protection
Año: 2000
Volumen: Página Inicio: 1377Página Fin: 1380
Autores: PALOP GÓMEZ, ALFREDO
ÁLVAREZ , IGNACIO
RASO , JAVIER
CONDÓN , SANTIAGO

Título: Exploring new mathematical approaches to microbiological food safety evaluation: an approach to mor
Revista: Dairy, Food and Environmental Sanitation
Año: 2002
Volumen: Página Inicio: 18Página Fin: 23
Autores: PERIAGO BAYONAS , PAULA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
MARTÍNEZ , ANTONIO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición (AECOSAN) en relación a la alergia a Anisakis
Revista: Revista del Comité Científico de la AECOSAN
Año: 2016
Volumen: 24Página Inicio: 23Página Fin: 33
Autores: ALONSO , ELENA
GUIX , SUSANA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
ROS , GASPAR
SANTOS , JESÚS ÁNGEL

Título: Epiphytic microbial load changes of natural purple fresh vegetables smoothies during shelf life.
Revista: Proceedings of the 4th Workshop on Agri-Food Research.
Año: 2016
Volumen: Página Inicio: 43Página Fin: 46
Autores: GONZALEZ TEJEDOR, GERARDO
ARTÉS HERNÁNDEZ, FRANCISCO DE ASÍS
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR

Título: Optimización de los tratamientos de conservación en la industria agroalimentaria
Revista: Alimentaria
Año: 2015
Volumen: 459Página Inicio: 66Página Fin: 71
Autores: ESTEBAN MAESTRE, MARÍA DOLORES
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: Informe del Comité Científico de la AECOSAN sobre los riesgos microbiológicos asociados al consumo de leche cruda y productos lácteos elaborados a base de leche cruda
Revista: Revista del Comité Científico de la AECOSAN
Año: 2015
Volumen: 21Página Inicio: 45Página Fin: 78
Autores: FERRÚS , MARÍA ANTONIA
BARAT , JOSÉ MANUEL
CONCHELLO , MARÍA PILAR
GUIX , SUSANA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
SANTOS , JESÚS ÁNGEL
HERRERA , ANTONIO
MARTÍN DE SANTOS , M.R.
MARTINEZ LOPEZ , ANTONIO

Título: Informe del Comité Científico de la AECOSAN sobre los riesgos microbiológicos asociados al consumo de determinados alimentos por niños de 0 a 3 años
Revista: Revista del Comité Científico de la AECOSAN
Año: 2015
Volumen: 22Página Inicio: 19Página Fin: 78
Autores: FERRÚS , MARÍA ANTONIA
ALONSO , ELENA
CONCHELLO , MARÍA PILAR
GUIX , SUSANA
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
ROS , GASPAR
SANTOS , JESÚS ÁNGEL
TUR , JOSEP ANTONI

Título: Food safety engineering: an emerging perspective
Revista: Food Engineering Reviews
Año: 2009
Volumen: 1Página Inicio: 84Página Fin: 104
Autores: LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
MARTÍNEZ LÓPEZ , ANTONIO
MARÍN INIESTA, FULGENCIO
BARBOSA CÁNOVAS, GUSTAVO V.

Título: Assessment of mining soil improvement after construction and demolition wastes amendment additions evaluated by microbiological analysis
Revista: Global Nest Journal
Año: 2007
Volumen: 9, Nº 3Página Inicio: 224Página Fin: 228
Autores: GÓMEZ BELLOT, MARÍA JOSÉ
PALOP GÓMEZ, ALFREDO
GARCÍA FERNÁNDEZ, GREGORIO

Título: Effect of Plum pox virus infection on the antioxidant capacity of leaf apoplast from apricot plants
Revista: Acta Horticulturae
Año: 2006
Volumen: 717Página Inicio: 119Página Fin: 122
Autores: PERIAGO BAYONAS, PAULA MARÍA
DIAZ-VIVANCOS , P.
RUBIO , M.
MESONERO , V.
MARTINEZ-GOMEZ , P.
HERNANDEZ , J.A.

Título: Utilización eficiente del frío en la industria enológica
Revista: ACE Revista de Enología
Año: 2002
Volumen: Página Inicio: 11Página Fin: 15
Autores: ARROQUI , CRISTINA
VÍRSEDA , MARÍA PALOMA
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO

Título: Conservación de avellanas en envases plásticos
Revista: Alimentaria
Año: 2002
Volumen: Página Inicio: 109Página Fin: 111
Autores: SAN MARTÍN , MARÍA BEGOÑA
FERNÁNDEZ , TERESA
LÓPEZ GÓMEZ, ANTONIO

Título: Irradiation of spores of Bacillus cereus and Bacillus subtilis with electron beams
Revista: Innovative Food Science and Emerging Technologies
Año: 2002
Volumen: Página Inicio: 379Página Fin: 384
Autores: DE LARA GUARCH , JORGE
FERNÁNDEZ ESCÁMEZ, PABLO SALVADOR
PERIAGO BAYONAS , PAULA Mª
PALOP GÓMEZ, ALFREDO

Título: iNFLUENCIA DE ENZIMAS Y LEVADURAS EN LA FORMACIÓN DE COMPUESTOS AROMÁTICOS EN VINOS DE MOSCATEL
Revista: ENOLOGÍA PROFESIONAL
Año: 2000
Volumen: 69Página Inicio: 44Página Fin: 49
Autores: ALEIXANDRE , JOSE LUIS
AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU
SURIA , ANA

Título: Caracterización mediante parámetros de color de tres categorías comerciales de carne de avestruz
Revista: eurocarne
Año: 2000
Volumen: Página Inicio: 93Página Fin: 99
Autores: NAVARRO , CARMEN M
FERNÁNDEZ-LÓPEZ , J
SENDRA , ESTHER
AZNAR SAMPER, MARÍA ARANZAZU
SAYAS , ESTRELLA
PEREZ-ALVAREZ , J.A.